Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Ανάστατοι μελισσόκομοι- κτηνοτρόφοι λόγω ασαφειών στο Προεδρικό Διάταγμα για το Μαίναλο (video)


Ανάστατοι μελισσόκομοι- κτηνοτρόφοι λόγω ασαφειών στο Προεδρικό Διάταγμα για το Μαίναλο (video)

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους της Αρκαδίας το υπό διαβούλευση σχέδιο του προεδρικού διατάγματος για το Μαίναλο αφού δεν έχουν διευκρινιστεί διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την δραστηριότητα των δύο επαγγελματικών κλάδων και περιέχονται στις διατάξεις του ασάφειες και παγίδες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μάκης Μπαρουξής στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Τρίπολης.
Ο εκπρόσωπος των μελισσοκόμων κ. Τσάγκαρης έθεσε και κάποια ερωτήματα όπως το  τι θα γίνει αν γίνει ο φορέας και πει ότι δεν μπορούν οι μελισσοκόμοι να αφήσουν τις κυψέλες τους σε όλο το Μαίναλο και τι θα γίνει τότε με το μέλι ΠΟΠ που παράγεται στην περιοχή, το γνωστό μέλι ελάτης "βανίλια". 
Ενώ και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων έκανε λόγο για θέματα που είχαν προκύψει και στο παρελθόν και είχαν δημιουργήσει προβλήματα στους κτηνοτρόφους ενώ τόνισε και το θέμα των μαντριών και αν θα μπορούν να τα φτιάξουν σε σημεία που μπορούν μέχρι σήμερα.
Βέβαια από όλους τους παρευρισκόμενους υπήρξε η διαβεβαίωση ότι οι παραδοσιακές δραστηριότητες δεν θίγονται και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο υπό διαβούλευση προεδρικό διάταγμα.
Ε.Τ.
 πηγη:http://www.arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: