Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Γιατί εξαφανίζονται οι μέλισσες;( Νέα θεωρία) ή αλλιώς που πήγαν οι μέλισσες οεοοοο ? Η μαζική εξαφάνιση των μελισσών σε πολλές περιοχές του πλανήτη, έχει πυροδοτήσει διάφορα σενάρια και θεωρίες. Αυτή τη φορά, ερευνητές από την Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να λύσουν τον "γρίφο" με εντελώς επιστημονικό τρόπο. Συγκεκριμένα, εντόπισαν τέσσερις νέους άγνωστους ιούς οι οποίοι έχουν προσβάλλει υγιείς αποικίες μελισσών και όπως όλα δείχνουν παίζουν καθοριστικό ρόλο στην μαζική καταστροφή των μελισσιών. Οι μέλισσες θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια γεωργία, καθώς γονιμοποιούν περισσότερες από 100 καλλιέργειες, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της κατανάλωσης τροφίμων από τους ανθρώπους. Οι επιστήμονες, εκτιμούν ότι οι θανάτοι των μελισσών, πρέπει να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, με πιθανότερη αιτία τον συνδυασμό ιών και βακτηρίων, φυτοφαρμάκων, παρασιτοκτόνων, κακής διατροφής αλλά και επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριοτήτας στο περιβάλλον.

Η μαζική εξαφάνιση των μελισσών σε πολλές περιοχές του πλανήτη, έχει πυροδοτήσει διάφορα σενάρια και θεωρίες. Αυτή τη φορά, ερευνητές από την Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να λύσουν τον "γρίφο" με εντελώς επιστημονικό τρόπο. Συγκεκριμένα, εντόπισαν τέσσερις νέους άγνωστους ιούς οι οποίοι έχουν προσβάλλει υγιείς αποικίες μελισσών και όπως όλα δείχνουν παίζουν καθοριστικό ρόλο στην μαζική καταστροφή των μελισσιών.
Οι μέλισσες θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια γεωργία, καθώς γονιμοποιούν περισσότερες από 100 καλλιέργειες, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της κατανάλωσης τροφίμων από τους ανθρώπους.
Οι επιστήμονες, εκτιμούν ότι οι θανάτοι των μελισσών, πρέπει να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, με πιθανότερη αιτία τον συνδυασμό ιών και βακτηρίων, φυτοφαρμάκων, παρασιτοκτόνων, κακής διατροφής αλλά και επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριοτήτας στο περιβάλλον.
http://irenepan.posterous.com/60998498

1 σχόλιο:

ntayrakos είπε...

Φιλε Κωστα ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στο blog σου.καθως ειδα αναφαιρεσαι στο αφανισμο ολοκληρων σμηνων απο μελισσες ..δεν ειμαι σιγουρος αν αληθευει αλλα διαβασα μια αναρτηση καπου δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη,οτι εχει προγραμματιστει ο αφανισμος ολοκληρου του βασιλειου των μελισσων,πρωτον θελουν να σταματησει η επικονοιαση στο φυτικο βασιλειο για να εκλειψει η παραγωγη της αγροτικης καλλιεργειας και αυτο θα το πετυχουν μονο με την ολικη εξωντωση των μελισσων,για να σταματησει η γονημοποιηση ολων των αγροτικων προιοντων,καθως και η παραγωγη μελιου γιατι εχει γινει ο φοβος και ο τρομος για τις πολιεθνικες φαρμακοβιομηχανιες,γιατι διαφοροι συνδιασμοι μελιου κανελας ειναι το φαρμακο σχεδον για ολες τις ασθενειες..οπως με την γριπη των πτηνων ,την γριπη των χοιρων αυτα ειναι κατασκευη των φαρμακευτικων εργαστηριων για να πουλανε εμβολια.τα ιδια εκαναν και για τα μελισσια τους ιους τους εχουν ψεκσει αυτοι οι αθεοι στον αερα και προχωραει ο αφανισμος των μελισων..ολα τα αλλα που παραγουν οι εδω μαριονετες ειναι ολα εκ του πονηρου,μελισσες και μεις μαζι οδευουμε προς αφανισμο,,Ευχομαι ολοψυχα να σταματησει αυτο το κακο..ενας φιλος...